Hva gjør man i Mandal?

Sjøfiske med stang fra svaberg

Med sin langstrakte og vakre skjærgård er Mandal et fantastisk sted for fiske. Gå ut på nærmeste odde, sving fiskestanga og la agnet fly gjennom luften. Vi kan ikke garantere fisk, men naturopplevelsen kan ikke slås. Kun en kort spasertur fra Sjøsanden Ferietun finner man gode fiskemuligheter, men for den eventyrlystne er det også mulig å finne folketomme svaberg og skjulte perler bare man leter.

Er du ikke helt fortrolig med fiske? I Mandal finnes det mulighet for å leie fiskeguide som tar deg med til de beste fiskeplassene og viser deg hvor fisken står.

Sykkelutleie – Norges flotteste kommune for sykkeltur?

Lei en sykkel og se det vakre Sørlandet på to hjul. Mandal har flere flotte steder å se fra sykkelsetet. Når du svinger ut fra Sjøsanden Ferietun, befinner du deg midt i Furlunden – antageligvis Mandals flotteste friluftsområde. Turen gjennom Furulunden og ut til Lorden er perfekt for barnefamilier. Stiene består av godt dekke og er bilfrie.

Mandalselva er også et fint mål for en sykkeltur. Elva er kjent for sitt gode laksefiske, men er også en fin naturopplevelse.

Vintersportsarena 90 km fra Mandal

Mandal er kanskje mest kjent som en deilig sommerby på Sørlandet, men visste du at kun 90km unna ligger en fantastisk vintersportsarena? Eikerapen Alpinsenter ligger flott til i Åseral, og har kommunens lengste trasé. Alpinanlegget byr på preparerte bakker av høy kvalitet og nydelig off-piste.

Området er også godt egnet for langrennsski. Med over 45 km løypenett er det mange muligheter på Eikerapen.

Lakse- og ørretfiske i Mandalselva og Audnaelva

I sommermåneden forvandler elvene i Mandal seg til et fiskemekka. Folk reiser langveisfra for å prøve seg på den berømte lakse- og ørretbestanden. Elvene består av voldsomme stryk og stille partier, så her ligger alt til rette for en flott fiskeopplevelse.

Det er nødvendig med fiskekort i begge elvene, og fiskerne må selv gjøre seg kjent med lokale regler. Ta med favorittstanga og bli med på et fiskeeventyr!

Sportssenter, squash, bowling, tennis og svømmehall

Nærområdet er flust av morsomme aktiviteter. Her finner du alt fra et fullt utstyrt sportssenter til svømmehall.

For racketentusiastene finnes det både squash- og tennisbaner med mulighet for leie.

Etter en innholdsrik dag kan det være hyggelig å samles rundt en hyggelig runde bowling.

Mandal har noe for alle. Spør oss om aktiviteter for både barn og voksne!

Lindesnes fyr – Norges sydligste punkt

Fra Mandal er det kort vei til Lindesnes fyr – Norges eldste fyr og sydligste punkt. Selve fyret ligger omtrent så langt syd det går an å komme. Stedet er omgitt av flott natur og har mye å oppdage for de skuelystne.

I fjellet under fyret finner du Fjellhallen, som blir brukt til kulturarrangementer og visning av filmer om fyrets historie.

Fyret er åpent året rundt, med noen sesongvariasjoner på åpningstid.

Furulunden – naturpark med oppmerkede tur- og trimstier

I det du tråkker ut døra på Sjøsanden Ferietun befinner du deg i Furulunden. Friluftsområdet er kjent for sine langstrakte sandstrender, vakre svaberg og idylliske furuskog. Furulunden er perfekt til det meste av rekreasjon og treningsaktiviteter.

Utenom bading og soling på strendene, er det et populært sted for joggere, syklister og folk som liker en gåtur i flotte omgivelser.

Furulunden ble i 2001 kåret til Norges beste friluftsområde, og bør stå øverst på listen når du besøker Mandal.

Kultur, restauranter, puber, nattklubber og diskoteker

I Mandal finner du et rikt uteliv, og det er sjeldent langt mellom de store matopplevelsene, noe godt i glasset eller kule utesteder. Om du ønsker å slå på stortromma er Restaurant Under i Lindesnes et naturlig valg. Hele restauranten befinner seg under vann, med store vinduer som gir utsikt til livet i sjøen utenfor. Men husk å bestill bord i god tid!

Byen har et rikt kulturliv, med eget kulturhus, flere konsertscener og spennende museer. Om sommeren arrangeres MandalJazz, og byen syder av musikkglade mennesker.

Mandal er også vertskap for Skalldyrfestivalen.

Sørlandsparken/Kristiansand Dyrepark 50 km øst for Mandal

En kort kjøretur fra Sjøsanden Ferietun, kan du ta med barna og tre inn i Julius sitt rike. Parken er i dag mye mer enn bare en dyrepark. Innenfor gjerdene finner du blant annet flere spennende karuseller, Kaptein Sabeltanns Verden, Kardemomme By, badeland og selvfølgelig Norges største dyrepark.

Fra eksotiske dyr som tigre og orangutanger, til norske favoritter som gaupe og elg – i dyreparken er det noe spennende for alle. Billetter kan kjøpes på forhånd på dyreparkens nettside. Da slipper du de lengste køene.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
+47 3826 6037